Har du kakerlakker der hjemme, skal du gøre alt hvad du kan for at slippe af med dem, fordi de kan udgøre en sundhedsrisiko for resten af husets beboere. Da kakerlakker er udpræget natdyr, ser man dem yderst sjældent om dagen som de tilbringer på steder hvor der er mørkt og varmt. Der hvor de nærmere betegnet gemmer sig, er bag ovne, bag TV, rørgennemføringer og andre steder der er varmt og mørkt. De elsker nemlig varme og det er der de gemmer sig, især hvis samme sted er mørkt.


Har man først kakerlakker i huset, ses det typisk som ekskrementer på gulvet og lugtgener som er meget karateristisk. Konstaterer man en lugt af mug, er det med stor sandsynlighed kakerlakker der er tale om. For at forhindre at kakerlakkerne i det hele taget kommer ind i boligen, skal man sørge for, at gøre forholdende så lidt attraktive som muligt, og især de foretrukne steder. Det er ikke altid det er nok med rengøring, men det er et af de steder man kan gøre en forskel selv.

Steder som man ofte springer over under rengøringen er steder som er svære at komme til, men det er noget man alligevel børe gøre alligevel med mellemrum. Sørger man ikke for at gøre det ordentligt, så er risikoen langt større for at få besøg. Hvis man har konstateret kakerlakker i hjemmet og har fået dem behandlet, så sørg for en god og effektiv rengøring efterfølgende så eventuelle sygdomme ikke fortsat spredes. Når det bliver mørks og kakerlakkerne igen bliver aktive, så er de forholdsvis nemme at finde hvis man benytter en lommelygte eller en anden form for centreret belysning.

I Danmark finder man typisk op til 3 forskellige typer af kakerlakker, men de fleste er ikke glade for, for meget fugt. Man oplever dog goså enkelte arter som fortrækker fugtige omgivelser, men det er yderst sjældent man finder dem i Danmark. Du kan læse mere om de enkelte kakerlaktyper her.

Kakerlakker finder man også ofte hvor der er mad til rådighed for dem, og har man først haft kakerlakker i sin mad, bør man straks smide det ud for at undgå smittefare.

Der er flere metoder til at undgå kakerlakker, og man skal blot sørge for, ikke at give dem optimale vækstbetingelser. Man skal derfor sørge for, at de steder hvor kakerlakkerne gemmer sig, lukkes eller på anden måde blokeres.

Comments are closed.